fbpx

Kardamom BIO eterično olje

18,90 z DDV

Botanično ime: Elettaria cardamomum

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Del rastline: plod/seme
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: aromatično-svež, topel, mehak, sladek, začinjen, balzamičen
  • Nota dišave: srednja
  • Poreklo: Guatemala

 

  • Količina: 5ml

Na zalogi

Šifra: 1750-5 Kategoriji: ,

Kardamom BIO eterično olje

Uporaba

Kardamom BIO eterično olje ima usklajujoč in spodbuden učinek, pomirja naš um in  živčevje. Tako lahko globoko in energično dihamo in se osredotočimo na svoje delo. Hkrati ima prizemljitveni učinek, ki nam omogoča, da najdemo in izrazimo svoj navdih in najgloblje občutke.

Za atmosfero, ki spodbuja koncentracijo: v difuzor dajte 1-2 kapljici.

O rastlini

Kardamom je  rastlina iz družine ingverjevk. Razmnožuje se v vlažnih, gorskih gozdovih Indije in Šrilanke, na nadmorski višini do 1000 metrov. Začimbna rastlin, ki izvira iz Indije, Šrilanke, Tajske in Iraka, zraste povprečno do višine treh metrov. Uporabljajo se predvsem semena in posušeni plodovi. Seme vsebuje eterično olje s pikantno, sladko in začinjeno aromo. Kardamom je ena najstarejših začimb na svetu. Poznamo ga iz indijskega karija in chai čaja, pa tudi iz božične peke. Kardamom se uporablja tudi v naturopatiji, npr. za prebavne in urinarne težave. Za to so odgovorne glavne sestavine, cineol in različni estri, katerih učinki so opisani kot sproščujoči, analgetični in protivnetni.

Dodatne informacije

Učinek: harmonija

 

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) Terpenil acetat, 1,8-cineol, linalil acetat, linalool, sabinene
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.

 

Več o eteričnem olju kardamom.