fbpx

Cimet cejlonski (list) BIO eterično olje

6,50 z DDV

Botanično ime: Cinnamomum verum

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Del rastline: listi
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: svež, topel, pekoč
  • Nota dišave: srednja
  • Poreklo: Tanzanija
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek
  • Količina: 5ml

Na zalogi

Šifra: 3131-5 Kategoriji: ,

Cimet cejlonski (list) BIO eterično olje

Uporaba

Cimet cejlonski (list) BIO eterično olje ima lahko poživljujoč in krepilni učinek, deluje na naše šibkosti in povrne voljo do življenja in ustvarjalnost. Prav tako prinaša toploto, zaščito in varnost ter pomaga umiriti čustva .

Grelno masažno olje: 1 kapljico eteričnega olja cimeta dodajte v 50 ml nosilnega olja po vaši izbiri, na primer jojobe.

O rastlini

Cimet je ena najbolj znanih in najstarejših začimb na svetu, ki jo uporabljamo predvsem pri sladicah. Izraz cimet se nanaša na lubje vej in deblo cimetovega drevesa. Egipčani so ga uporabljali za balzamiranje, kot kadilo in kot začimbo. Tudi v Rimskem cesarstvu so ga že uporabljali kot zdravilo in začimbo. V Evropi je v 16. in 18. stoletju cimet veljal za eno najdražjih in najdragocenejših začimb. Nobena dišava ne povezuje naših čutov z božičem bolj kot vonj te začimbe. Ustvari domače vzdušje in prijetnost. V srednjem veku nobenemu od ljubezenskih receptov ni manjkalo cimeta.

Dodatne informacije

Eterično olje ni primerno za nosečnice in otroke. Pred uporabo se posvetujte z vašim aromaterapevtom.

Najpomembnejše kemijske spojine: eugenol, cinamaldehid, cinamilacetat, benzil benzoat, beta-kariofil
Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.