fbpx

Cimet (Cassia) eterično olje

6,5010,50 z DDV

Botanično ime: Cinnamomum cassia

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: iz divjih rastišč
  • Del rastline: lubje
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: pekoč, topel
  • Nota dišave: srednja
  • Poreklo: Kitajska
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek

 

Šifra: 3140-10 Kategoriji: ,

Cimet (Cassia) eterično olje

Uporaba

Cimet (Cassia) eterično olje vitalizira in krepi zaupanje v življenje, ter daje daje živost in ustvarjalnost. Prav tako prinaša toplino, zaščito in varnost ter pomaga umiriti čustva.

Masažno olje, ki greje: 1 kapljici cimetovega olja dodajte 50 ml nosilnega olja po želji, na primer jojobe.

O rastlini

Cimet je ena najbolj znanih in najstarejših začimb na svetu, ki jo uporabljamo predvsem pri sladicah. Izraz cimet se nanaša na lubje vej in debla cimetovega drevesa. Egipčani so ga uporabljali za balzamiranje, kot kadilo in kot začimbo. Tudi v Rimskem cesarstvu so ga že uporabljali kot zdravilo in začimbo. V Evropi je v 16. in 18. stoletju cimet veljal za eno najdražjih in najdragocenejših začimb. Nobena dišava ne povezuje naših čutov z božičem bolj kot vonj te začimbe. Ustvari domače vzdušje in prijetnost. V srednjem veku nobenemu od ljubezenskih receptov ni manjkalo cimeta.

Dodatne informacije

Eterično olje ni priporočljivo za nosečnice, doječe matere in otroke mlajše od 2 let. Pred uporabo se posvetujte z vašim aromaterapevtom.

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI): Cinnamaldehid, Cinnamyl acetat, Coumarin, Benzaldehid
Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.

Dodatne informacije

Količina polnjenja

10 ml, 5 ml