fbpx

Benzoin absolut

6,50 z DDV

Botanično ime: Styrax tonkinensis

  • 100% čisti absolut
  • Vzgoja rastline: /
  • Del rastline: smola
  • Način pridobivanja: ekstrakcija
  • Profil vonja: sladko-balzamičen, topel, podoben vaniliji, čokoladen
  • Nota dišave: spodnja
  • Poreklo: Tajska

 

  • Količina: 5ml

Na zalogi

Šifra: 1160-5 Kategoriji: ,

Benzoin absolut

Uporaba

Benzoin absolut deluje blažilno in pomirjevalno na naš um. Daje toplino in varnost naši duši. Vpliva tudi na naše odnose. Lahko deluje na čutno raven kot afrodizijak.  Je prijetna dišava, ki razvaja in nam pomaga, da se prepustimo navdihu v sanjah. Benzojevo olje je odlično tudi za meditacijo.

Benzoin je že v srednjem veku opisal slavni perzijski zdravnik Ibn Senna (Avicenna) kot »javansko kadilo«. V Evropo je ta smola nato prišla s križarskimi vojnami in že v 12. stoletju je postala cenjen trgovski artikel, pod imenom Benjamin gumi. V 16. stoletju je bil v Evropi celo obdavčen.

Učinki absoluta benzoin

Psihološki učinki:
Lajša in uravnoveša motnje živčnega sistema zaradi stresa in izčrpanosti
Deluje antidepresivno in dviguje razpoloženje
Sprošča živčni sistem
Pomiri živcev in vzpostavi ponovno notranjo harmonijo
Duhovni učinki:
Priporočeno olje za uravnovešanje korenske čakre
Uporabite za meditacijo, sprostitvene tehnike
Pomaga dvigniti in osvoboditi duha
Zagotovi harmonijo svetlobe in teme

Za prijetno vzdušje: 1-2 kapljici kanite v robček, izparilno lučko ali na dišavni kamen (NE uporabljajte v difuzorju, saj lahko nastanejo ostanki smole, ki jih je najbolje odstraniti z drgnjenjem s krpo, namočeno v alkoholu).

O rastlini

Smola drevesa Storax se imenuje benzoin. Drevo, ki raste v naravi, je večinoma doma na Tajskem in v Vietnamu. Benzoin se običajno prodaja kot smola in je dimljen. Tako duhovni kot verski rituali ga vključujejo v svoje kadilne mešanice.

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) benzil benzoat, benzojska kislina, cimetova kislina, etanol, vanilin
Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.