fbpx

Basti marma olje bio, 10ml

11,50 z DDV

To naravno čisto olje je mešanica za uravnovešanje Vate doshe.

Močan učinek na uravnoteženje Vate, daje topel in dober občutek v Bastiju, dober pri težavah z ledvicami in vseh Vata neravnovesjih.

Mešanica 100% čistih eteričnih olj in osnovnih olj.

  • Najpomembnejše sestavine: eterična olja, vključno s jelko, brinom, cipreso, mandljevim oljem …
  • Učinek: uravnavanje, segrevanje, pomirjanje, uskladitev, uravnovešanje Vata doshe in proti težavam z ledvicami.

Če želite izvedeti več o marma oljih, marma točkah, marma terapijah, ali izobraževanjih, nas kontaktirajte na info@oshadhi.si.

Na zalogi

Šifra: 8022-10 Kategorija:

Basti marma olje

 

Delovanje olja
Basti Marma terapevtsko olje se uporablja v povezavi s točko Basti Marma, eno od “Maha” (velikih) Marma točk. Basti se imenuje “mehur”, a tudi “dom”, saj je sedež velike Marme, mehurja. Basti nadzira drugo čakro in je je odgovoren za izločanje (Apana Vata), še posebej sečil, pa tudi debelega črevesa in menstruacijo.

Shranjuje spolno energijo in nadzoruje delovanje spolnih organov. Kot eden od treh glavnih Marm je odgovoren za širok razpon telesnih funkcij, iz Basti izvira tudi glavni energetski kanal.

Basti Marma je energijski vir Basti Nadi. Meridijan mehurja se začne na levi in desni strani kotička očesa in v paru teče preko čelnih sinusov, lobanje, vratu, hrbta in nog do zunanje strani malih prstov na nogi.

Prav tako bdi nad mišicami in telesno maščobo. Basti ima močan učinek na uravnavanje Vate, daje topel in dober občutek v Bastiju, kar je dobro za težave z ledvicami, in ostale težave povezane z Vato.

Dodatne informacije

Serija Oshadhi Marma olj je terapevtska linija izdelkov, narejena posebej za Marma terapije. To znanje je del najstarejše priznane medicine, Ayurvede. Nastala je v sodelovanju z vodilnim zdravnikom Ayurvede dr. Ernstom Schrottom. Dr. Schrott je avtor več kot dvajsetih knjig o Ayurvedi in Marma terapijah.

Po svojem znanju, praksi in poučevanju, je prepoznan kot najbolj uveljavljen Marma strokovnjak na svetu. Je direktor zasebne ajurvedske prakse v Regensburgu v Nemčiji že od leta 1984 in izvrsten predavatelj, ki skrbi za širjenje ter poučevanje modrosti o Ayurvedi in Marma terapijah po celemu svetu.

Marma točke so končne točke energetskih meridianov v telesu, primerljive z akupunkturnimi ali akupresurnimi točkami v tradicionalni kitajski medicini. Vsaka Marma točka ima svoj pomen in funkcijo. Izbira pravega Marma olja je odvisna predvsem od vrste zdravstvene težave. Za nemir in nervozo je na primer ustrezno olje Sthapani (za umirjanje uma), olje Adhipati (za umiritev živčnega sistema na splošno) ali olje Shanti om (za mir in vedrino).

Praviloma v eni seansi zdravimo le z enim oljem, posebej izbranim za glavno težavo. Glede na težave je možno kombinirati tudi več olj. Na primer, olje Sushumna lahko uporabimo na točkah za hrbtenico, če pa bolečine povzročajo tudi stres, napetost ali strah, je priporočljivo uporabiti še dodatna olja s pomirjujočim učinkom za sprostitev, umirjenost in vedrino. Praviloma se omejimo na največ tri olja v eni seansi

Dodatne informacije

Količina polnjenja

15 ml, 30 ml