fbpx

Tamanu olje bio, 30ml

12,90 z DDV

Botanično ime: Calophyllum inophyllum

  • 100% naravno bazno olje
  • Del rastline: semena
  • Poreklo: Madagaskar
  • Izdelava: hladno stisnjena
  • Iz kontroliranega ekološkega gojenja, wkbA
  • Certificiran kot organska surovina
  • Profil vonja: temen, oreh, rahlo grenak

 

Na zalogi

Šifra: 6655-30 Kategorija:

Uporaba

Redko olje Calophyllum Inophyllum, imenovano tudi olje tamanu, je izjemno olje za nego kože in las.  Zimzeleno, listnato drevo Calophyllum Inophyllum v tradicionalnem zdravilstvu velja za sveto drevo. Vsestransko zdravilno olje je še posebej znano po svojih negovalnih, vlažilnih lastnostih za kožo in lase, saj daje lasem zdrav sijaj.

Tamanu (Calophyllum inophyllum) organsko je rastlinsko olje, znano po protivnetnih lastnostih. Hladno je stisnjeno iz sadnih zrn samoniklih rastlin, gojenih v gorah Madagaskarja. Velja, da je koristno in naravno olje za zdravljenje aken in spodbuja odstranjevanje odmrlih kožnih celic. Idealen je za nečisto ali razdraženo kožo samostojno ali kot del mešanice.

Stekleničko z oljem Calophyllum Inophyllum za nekaj minut postavite v skodelico vroče vode, da dobite bolj tekočo konsistenco. 1 kapljica 100% naravnega Calophyllum Inophyllum v ekološki kakovosti zadostuje za vsakodnevno nego kože obraza. Pri negi kože in las lahko začnete s 4-8 kapljicami, nato pa količino prilagodite in povečate svojim osebnim potrebam.

Manjše stekleničke (10 ml, 30 ml) tega olja so na voljo v obliki olja za obraz, številka izdelka 5811. Gre za popolnoma enak izdelek.

 

O rastlini

Calophyllum Inophyllum je drevo trdega lesa, katerega les se je prodajal kot indijski mahagonij ali palisander. Zimzeleno drevo lahko doseže višino do 20 metrov, ima široko in nizko razvejano rast in vsebuje belo-rumenkast, lepljiv lateksni sok. Calophyllum Inophyllum je domač v vzhodni Afrike preko Indonezije in Severne Avstralije. Vsi deli rastline od korenin do semen se uporabljajo na več načinov.

Dodatne informacije

Certifikacija: certificirano z organskimi surovinami
Lastnost: regenerirajoč
Profil dišave: temen, oreh, rahlo grenak
Botanično ime: Calophyllum Inophyllum
Poreklo: Madagaskar

Dodatne informacije

Količina polnjenja

100 ml, 30 ml