fbpx

Ali ste eden tistih, ki že vrsto let uporablja eterična olja? Eden tistih, ki imajo eterična olja radi, jih priporočajo in jih preprosto cenijo? Ali pa ste samo naredili prvi korak v magični svet eteričnih olj?

Ne glede na vašo zgodbo vam lahko skoraj zagotovimo eno stvar: počutili se boste, kot da ne poznate dovolj eteričnih olj!

In kako bi sploh lahko bilo kako drugače? Eterična olja so kompleksni in večplastni izrazi rastlin. So fascinanten izraz inteligence narave z vsemi svojimi skrivnostmi in z vami kot posameznikom komunicirajo na vseh ravneh – fizično, psihološko in duhovno. Kako bi sploh lahko kdo od nas kdaj čutil, da je naše znanje popolno?

Izdelki in znanje

Oshadhi se ne želi omejiti zgolj na ponudbo zbirke 500 eteričnih olj in drugih aromaterapevtskih izdelkov z visoko energijsko vrednostjo, prav tako želimo prispevati tudi k širjenju znanja o eteričnih oljih po vsem svetu.

Zatorej bodite platforma, na kateri bomo lahko izmenjevali znanje in izkušnje.

Vsi želimo izvedeti več o novih oljih. Zanima nas njihova kemija in njihova uporaba. Radi bi dobili priporočila, katero olje lahko uporabimo za katero stanje. Želimo vedeti o mešanicah. Želimo vedeti o varnosti in različnih načinih uporabe olj. Morali bi deliti to, kar vemo.

Dva vidika znanja: izkušnje in razumevanje

Branje je super. Govorjenje je prav tako super. In razprava je briljantna. Seminarji in konference so fantastični. A najboljše je imeti izkušnje!

Ne pozabite, da ima vsaka izkušnja tri elemente: izkušenec (vi), predmet izkušnje (rastlina ali eterično olje) in postopek izkušnje, ki je nekje vmes.

Pomembno je vedeti, da izkušnja ni “prava ali napačna”. Bodite popolnoma ponotranjeni in subjektivni, zaupajte svoji lastni intuiciji in se prepustite. Če v knjigi piše, da nekaj pomirja in vam pa se zdi poživljajoče, ni nič narobe! Realnost izhaja iz interakcije in vsi smo si različni. Zaupajte torej svojim izkušnjam. Izkušnja je kompleksna mešanica vaših potreb, vašega trenutnega fiziološkega stanja in vaših spominov. Vse je resnično. Vse je pravilno!

Spodaj je nekaj nasvetov dr. Malteja Hozzela, ustanovitelja podjetja Oshadhi, kako najbolje izkusiti eterično olje in rastlino:

Ko vdihnete vonj eteričnega olja, zaprite oči in se ne poskušajte osredotočati na nič drugega. Razvijte osebno, intuitivno razumevanje, kaj vam olje počne in kako vpliva na vas. Ali v katerem koli delu telesa čutite “resonanco”? Je v vaših občutkih odmev?

Postavite se katero od teh vprašanj in se še bolj povežite z vašim eteričnim oljem.

–   Ali vam je vonj všeč?

–   Kaj povezujete z njim?

–    Ali sproži določen spomin?

–    Ali deluje globoko ali površno?

–    Je vonj lahek ali težek?

–    Vas vonj poživlja ali sprošča?

–    Ali vas navdušuje?

–    Je nota cvetlična, listnata, olesenela?

–    Je težko, fino, sladko, vroče?

–    Vas ogreje ali hladi?

–    Vas odpre ali zapre?

–    Deluje na vas evforično?

–    Imate kakšne posebne izkušnje?

 

Ko se na tak način približate olju, obstaja velika verjetnost, da ga boste lahko v celoti dojeli in izkusili. Želimo vam veliko zabave!

Vaš Oshadhi team