fbpx

Geranija BIO

eterično olje

11,90 z DDV

Botanično ime: Pelargonium asperum

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: kontrolirano ekološko gojenje
  • Del rastline: listi, stebla
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil dišave: sladek, cvetličen, podoben vrtnici, rahlo minti
  • Nota dišave: srednja
  • Poreklo: Egipt

 

  • Količina: 5ml

Geranija BIO eterično olje

Uporaba

Geranija BIO eterično olje uravnoveša in pomirja duševni stres in tesnobo. Ženskam pomaga najti svojo ženskost in notranji mir.

Dišeča, afrodiziačna, cvetlična kopel: 1 kapljico dodajte 1 skodelici kreme ali zmešajte z osnovnim oljem po vaši izbiri in mešanico enakomerno porazdelite v topli vodi za kopel.

O rastlini

Geranija je trajni, dlakavi grm, ki doseže višino približno 1 meter. Listi so na robovih koničasti in nazobčani, cvetovi pa so majhni in rožnate barve. Celotna rastlina ima aromatičen vonj. Glavne kemične sestavine so citronelol, geraniol, citronelil format, geranil format, za katere je znano, da vplivajo na endokrini sistem in so priljubljeni zaradi ugodnega učinka na edeme in zadrževanje vode.

Glavne kemične sestavine:  citronelol, geraniol, citronelil format, geranil format
Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.