fbpx

Nabhi marma olje bio, 10ml

11,50 z DDV

Uravnoteži Samana Vato, krepi Jatharagni (glavni prebavni ogenj), spodbuja prebavo, spazmolitik, karminativ, krepi prebavo.

Mešanica 100% čistih eteričnih olj in osnovnih olj.

  • Najpomembnejše sestavine: eterična olja, vključno z baziliko, kardamomom in lovorom v mandljevem olju …
  • Učinek: uskladitev, uravnavanje Samane, krepitev glavnega prebavnega ognja, antispazmolitični učinek.

Če želite izvedeti več o marma oljih, marma točkah, marma terapijah, ali izobraževanjih, nas kontaktirajte na info@oshadhi.si.

Na zalogi

Šifra: 8021-10 Kategorija:

Nabhi marma olje bio

 

Delovanje olja
Nabhi Marma terapevtsko olje se uporablja v povezavi s točko Nabhi Marma. Nabhi se nahaja na predelu okoli popka, ki je središče te Marme. Nabhi nadzoruje tretjo čakro, Manipuro. Ko je čakra v harmoniji, se zavrti kot kolo v smeri urinega kazalca. Glavna naloga je zagotoviti pretok hranilnih snovi po različnih prebavnih predelih od želodca skozi tanko in debelo črevo v smeri do danke. Tukaj je tudi center središča življenja, prebavnega ognja, Agnija, ki ga spodbuja veter Samana Vate in ga uravnava Marma na področju popka. Nabhi uravnoveša Samano, krepi Jatharagni (glavni prebavni ogenj), izboljšuje presnovo, saj deluje spazmolitično, karminativno, prebavno.

Dodatne informacije

Serija Oshadhi Marma olj je terapevtska linija izdelkov, narejena posebej za Marma terapije. To znanje je del najstarejše priznane medicine, Ayurvede. Nastala je v sodelovanju z vodilnim zdravnikom Ayurvede dr. Ernstom Schrottom. Dr. Schrott je avtor več kot dvajsetih knjig o Ayurvedi in Marma terapijah. Po svojem znanju, praksi in poučevanju, je prepoznan kot najbolj uveljavljen Marma strokovnjak na svetu. Je direktor zasebne ajurvedske prakse v Regensburgu v Nemčiji že od leta 1984 in izvrsten predavatelj, ki skrbi za širjenje ter poučevanje modrosti o Ayurvedi in Marma terapijah po celemu svetu.

Marma točke so končne točke energetskih meridianov v telesu, primerljive z akupunkturnimi ali akupresurnimi točkami v tradicionalni kitajski medicini. Vsaka Marma točka ima svoj pomen in funkcijo. Izbira pravega Marma olja je odvisna predvsem od vrste zdravstvene težave. Za nemir in nervozo je na primer ustrezno olje Sthapani (za umirjanje uma), olje Adhipati (za umiritev živčnega sistema na splošno) ali olje Shanti om (za mir in vedrino). Praviloma v eni seansi zdravimo le z enim oljem, posebej izbranim za glavno težavo. Glede na težave je možno kombinirati tudi več olj. Na primer, olje Sushumna lahko uporabimo na točkah za hrbtenico, če pa bolečine povzročajo tudi stres, napetost ali strah, je priporočljivo uporabiti še dodatna olja s pomirjujočim učinkom za sprostitev, umirjenost in vedrino. Praviloma se omejimo na največ tri olja v eni seansi.

Dodatne informacije

Količina polnjenja

15 ml, 30 ml